Pris utan moms |  Pris med moms

Handelsvillkor Stickerland


Stickerland ApS - www.Stickerland.se

Generella upplysningar om verksamheten
Verksamhetens juridiska namn: Stickerland ApS
Verksamhetens namn: Stickerland

 

Sällskapsform: ApS
Ägare: Thomas Hansen & Rasmus Hansen
Verksamhetens Organisationsnummer: 516407-3016 
Etableringsår: 2010


Officiell adress:
Solna Business Park
Svetsarvägen 15 2tr
171 41
Sverige
Tlf.: 010 511 06 30 
E-mail: info@Stickerland.se
Hemsida: http://www.Stickerland.se

Fysisk kontor och lager:

Stickerland Århus
Valhalvej 4
8230 Åbyhøj
Tlf.: +45 86 32 7006
Öppningstider:
Måndag till Fredag: 9.00 - 17.00

Du kan beställa varor hos Stickerland på följande sätt:

- via e-mail
- via telefon
- via hemsidan

Telefonen har öppet Måndag till Fredag 9.00-17.00

Vid kontakt via email har vi en svarstid på ungefär 1 timma

 

1. Generella villkor

Endast myndiga personer över 18 år kan handla på sidan www.Stickerland.se. Alla som handlar med Stickerland ApS, Härefter kallat Stickerland - på hemsidan www.stickerland.se - är underställda följande villkor och regler. Alla har alltid möjlighet att ladda hem, spara och skriva ut våra handelsvillkor som du finner nederst på vår hemsida www.stickerland.se. Du har alltid möjlighet att logga in och kontrollera din order. Du är alltid välkommen att skriva till info@stickerland.se och fråga om din order. Tänk på att ange ordernummer.  

Vid avgivelse av order godkänner köparen att han/hon har läst och accepterat Stickerlands handelsvillkor. Genom att klicka på "sänd beställning" - knappen avger köparen ett bindande avtal om att köpa varan i inköpskorgen. Vi gör dig uppmärksam på att det är olagligt att avge falska ordrar. Härefter är du underställd våra regler om ångerrätt och reklamationsrätt som du finner under punkt 8 och punkt 10. Vid orderavgivelse mottar köparen strax en orderbekräftelse via e-mail. Stickerland accepterar icke avvikelser från dessa villkor med mindre än att det är avtalat skriftligt före ordern är gjord.

TÄNK på att vi inte startar produktionen av dina specialiserade varor förrän du har accepterat det via email sända grafiska provet.

 

Hur handlar jag på www.stickerland.se?

 

Du kan handla på sidan www.stickerland.se på flera sätt, allt beroende på vilken vara du efterfrågar. Lagervaror såsom Smileyklistermärken och varningsklistermärken finner du under rubriken Övrigt. Dessa kan du placera direkt i inköpskorgen. Om du däremot önskar att köpa en personifierade produkter som t.ex vanliga klistermärken med motiv skall du gå in under rubriken Klistermärken. Härefter väljer du produkt t.ex vanligt klistermärke. Nu har du nått fram till vår automatiska prisberäknare där du skall välja den storlek du vill ha. Därefter fyller du i det önskade antalet i beräknaren och nu skall den svara dig med ett pris på just dina specifikationer. Anmärkning: Du har även möjlighet att välja tilläggstjänster som t.ex. metallictryck eller Neonfärger.
När du är nöjd med typen, storleken, mängden och har bestämt dig om du vill utnyttja möjligheten för specialtryck har du två alternativ. Alternativ 1) Ladda upp ditt motiv och 2). Designa ditt eget motiv
Alternativ 1) Ladda upp ditt motiv. Nu skall du välja den fil som du önskar att ladda upp. Mer information om att ladda upp ditt motiv finner du här. När motivet är funnet och valt skall du trycka på knappen ”Ladda upp ditt motiv”. Om du istället väljer Alternativ 2) Designa ditt motiv blir du vidaredirigerad till vår nya online badgedesigner. Ditt val av storlek, form och eventuellt specialtryck har desingprogrammet bifogat, men du kan alltid klicka på ett av de övriga alternativen och tillexempel välja en helt annan storlek. Du kan läsa mer om hur du använder vår nya online designer här.
OBSERVERA att du skall acceptera begränsningen av din returrätt för specialiserade produkter, detta görs genom att markera rutan "ja" för begränsad ångerrätt. Du kommer därefter att skickas vidare i beställningsprocessen. Om du vill beställa fler motiv kan detta göras senare i beställningsprocessen. 

 

Hemsidan www.Stickerland.se uppdateras en gång om veckan.

 

2. När har jag accepterat och hur lång är leveranstiden?

På stickerland.se accepterar vi order från hela Sverige samt Finland. När det gäller betalning för våra finska se punkt 3.4. Särskilt i samband med framställning av personifierade produkter kräver den slutgiltiga fastställningen av leveranstiden planering och fastsättning av specifikationer som t.ex. grafik, packning, typer etc. Dessa utgör variabla element som kan påverka leveranstiden. Vi påbörjar exempelvis inte produktionen av specialiserade produkter, innan köparen har godkänt det via e-post skickade grafiska provet. Alla dessa variabla faktorer gör att produktionen i vissa fall överskrider den vägledande leveranstiden. Våra produkter är underställda sträng kvalitetskontroll som kan ta lite tid, men som i gengäld garanterar dig en förstklassig produkt. Om den vägledande leveranstiden markant överskrids kan köparen upphäva köpet. Vid köp av lagervaror gäller normal ånger- samt reklamationsrätt - se punkt 8 och punkt 10

 

3. Normal leverans - Billigast om du har tid att vänta

 

Vår normala leveranstid är 8-10 vardagar. Tänk på att denna produktionstid är vägledande till dess du har mottagit ett e-mail från Stickerland om slutlig leveranstid. Se punkt 2.

 

3.1 Expressleverans - Snabbare produktion och leverans

Vid expressleverans har du varan 6-7 vardagar efter att din order har accepterats. Vid Expressframställning och leverans debiterar vi dig en avgift på 30 % av det totala orderbeloppet.

 

3.2 Super Express - Blixtsnabb produktion samt leverans

  

Är det verkligen bråttom, rekommenderar vi Super Express. Om vi har din order innan klockan 12, så har du dem inom 2-3 vardagar beroende på vinyltyp. Din vara kommer försäkrad med kurir från DHL. När du väljer detta avkrävs en SuperExpressavgift, som varierar på beställningens storlek. Detta beror på att leveranskostnaderna är beroende på vikt och därför mycket varierande. Placera varan i korgen och i nästa steg i beställningen kan du se det exakta priset för SuperExpress fakten.

 

3.3 Leverans av lagervaror (Färdiga klistermärken, whiteboardtillbehör, gnuggisar som finns på lager mm.)

 

Om du beställer en lagervara innan kl. 12 skickar vi det samma dag. Beroende på vilken leveranstyp du väljer har du varorna 1-4 dagar senare.

 

3.4 Leverans till hela Sverige och Finland.

  

När det gäller betalning för våra finska kunder gäller följande: Privata kunder har möjlighet att betala med vanligt förekommande betalkort, priserna är inklusive svensk moms - vill du handla mot faktura, var vänlig och ring till oss. Företag med finskt organisationsnummer handlar som vanligt - mot faktura och utan angiven svensk moms. Leveranstiderna som anges på hemsidan stickerland.se skall ses som vägledande (se konkreta leveranstider under punkt 3 samt 3.1).

 

4. Framställning av gör-det-själv produkter.

Alla gör-det-själv order görs enligt det till oss skickade grafiska materialet, med mindre annat specifikt är skriftligt avtalat. Detta grafiska material skall levereras i det format som vi hänvisar till i våra motivuppsättningsuppgifter. Du kan alltid kontrollera formaten och ladda hem mallar i vårt downloadområde på www.stickerland.se. Vi kan inte garantera att din badge blir felfritt gjort med mindre än att det till oss skickade materialet är godkänt skriftligen av Stickerland.
Bemärk våra kommentarer till din design. Köparen är själv ansvarig för att det till oss skickade materialet är komplett och t.ex. inte innehåller stavfel eller andra fel. Detta gäller även fel som eventuellt har uppstått under överföringen av motivet eller datafel som inte kan skyllas på Stickerland. Om köparen inte har hållit sin del av avtalet genom att leverera ett färdigt tryckklart motiv, kan förseningar i produktionen förekomma och som Stickerland inte tar ansvaret för.

OBSERVERA att Stickerland alltid kontrollerar användbarheten av det skickade materialet innan vi påbörjar produktionen. Vi kontrollerar bl.a. for fel i bleed (ombockning), dpi (upplösning), färger, format och storlek. Du kan välja att mottaga ett grafiskt test av ditt motiv innan produktionen startar, detta kostar dock lite extra. Vi påbörjar produktionen först när du har godkänt det skickade grafiska provet. Vid gör-det-själv produkter gäller en begränsad reklamationsrätt. Beställningen av personifierade produkter kan inte ångras om produktionen har påbörjats. Dock kan vi stoppa produktionen och du kan ångra resten av köpet. Produkten anses för regelmässigt levererad när varan är skickad från vår adress. Badgeland är inte ansvarig för direkta eller indirekta förluster, förorsakade av försenad leverans från transportföretaget. Order är accepterad genom vår orderbekräftelse och är med förbehåll för force majeure. Det tas förbehåll för utsålda lagerprodukter.

 

5. Ordrebekräftelse

Efter att vi har mottagit din order, får du ganska snart ett onlinemeddelande med ditt ordernummer och det totala orderbeloppet. Vi rekommenderar att du skriver ut och sparar detta meddelande, fram till du har mottagit din orderbekräftelse via e-post. Kom ihåg att vid kortbetalning blir pengarna dragna från ditt konto först när ordern skickas. Om det inte överrensstämmer mellan det beställda och bekräftelsen, skall du som köpare omedelbart kontakta Stickerland på tel. 010-511 06 30 eller via e-post info@stickerland.se.

Efter att ha genomfört en beställning, kommer du att motta en orderbekräftelse via e-post. Den rekommenderar vi att du sparar.


6. Betalning
Betalar du med betalkort är du alltid säkrad mot missbruk. Du har nämligen möjlighet att avvisa en betalning, när du mottar din betalningsöversikt. Du har ingen självrisk i tillfälle av att ditt kort missbrukas i en Internetbutik, eftersom Badgeland använder SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem. Därmed är du faktiskt säkrare än i den fysiska världen, där du har en självrisk på 1200 kr. när ditt betalkort missbrukas genom användning av pin-koden.

All data du skickar i samband med köp betalt med betalkort är kryptered (SSL), och det är således endast PBS och Swedbank (Kreditkort), som kan läsa dem. Varken Stickerland.se eller andra har möjlighet att läsa datan. Beloppet för varorna dras först, när varorna skickas från Stickerland. Det kan aldrig dras ett högre belopp, än det du har godkänt vid köpet. I vår e-butik kan du betala med följande betalmedel:

  1. Visa
  2. Visa Electron
  3. Mastercard
  4. Firma faktura
  5. EAN faktura
  6. Payex privat faktura

b) Betalning med Visa kostar 1,25 % av köpebeloppet.
c) Betalning med Visa Electron kostar 1,25 % av köpebeloppet.
d) Betalning med Mastercard kostar 1,25 % av köpebeloppet.
e) Betalning på faktura (FI-betalkort eller banköverföring) kostar 25 kr i avgift och betalningen skall vara Stickerland till handa 10 dagar netto från mottagningen med mindre annat är avtalat. Efter förfallotidens utgång beräknas ränta: 1,5 % pr. månad + avgift på 100 kr.
f) Betalning på EAN faktura kostar en avgift på 25 kr. Betalningen skall vara Stickerland till handa 30 dagar netto från mottagningen med mindre annat är avtalat. Efter förfallotidens utgång beräknas ränta: 1 1/2 % pr. månad + avgift på 100 kr.
g) Betalning med Payex faktura kostar 35 kr. i avgift. Betalning skall ske inom 14 dagar netto från mottagningen och sker direkt till Payex.

Vid kortbetalning drar Stickerland pengarna först när vi har skickat din beställning. Vid fakturabetalning har du 10 dagars kredit med mindre annat är avtalat. Om kunden avbeställer gör-det-själv produkter innan produktionen kommer i gång kan du avbeställa hela köpet. Om vi har hunnit påbörja produktionen kan du nöjas med att betala den del av din order som redan är framställd. Vid köp av maskiner, delar samt färdiga motiv har du alltid 14 dagars ångerrätt från mottagningen

 

7. Priser
Priserna som är offentliggjorda på www.stickerland.se är alltid uppdaterade och gällande så länge det inte ställs ytterligare eller särskilda krav på produkten. Priser skickade till en potentiell köpare är gällande i 30 dagar från mottagningen. Alla totalpriser på sidan är inkl. moms.

 

8. Reklamationsrätt / Garanti

Stickerland.se lämnar 2 års reklamationsrätt i överensstämmelse till köplagen, omfattande tillverknings- och materialfel, som konstateras genom varans normala användning. Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage, som direkt eller indirekt har uppstått som följd av felaktig användning, bristfällig underhåll, våld eller oauktoriserade ingrepp. Reklamation för fel och brister, som bör upptäckas vid normal undersökning av varan, skall meddelas Stickerland inom rimlig tid. Varan kan efterföljande returneras för reparation, byte eller efter avtal eventuell kreditering. I samband med reklamationer tar Stickerland på sig returneringskostnader i rimligt omfång. Vid gör-det-själv produkter gäller dock en begränsad reklamationsrätt.

 

Beställningen av personifierede produkter kan inte ångras om produktionen är påbörjad. Dock kan vi stoppa produktionen, varefter Stickerland gör en beräkning för vad som redan är producerat och köparen kan därefter ångra resten av köpet. Reklamationer pga. mindre avvikelser i tryckfärg kan inte emotkommas. Det är köparens ansvar att grafiken är kontrollerad, levererad till Stickerland och att den uppfyller krävda specifikationer. Om det till oss skickade materialet inte är enligt våra specifikationer som du hittar på www.stickerland.se, reserverar vi oss rätten att modifiera grafiken på ett sådant sätt att den lämpas för tryck. Detta är i sig självt inte nog för en reklamation. Fel som uppstår i samband med uppsättningen kan avhjälpas mot betalning genom att beställa ett fysiskt prov av motivet. Detta står även beskrivet i det fönster som under beställningen av personifierade badges/pins poppar upp och ber om att kunden bekräftar denna begränsning av ångerrätten vid specialframställda produkter.

Men OBSERVERA att vi inte påbörjar framställningen av er order innan Ni som kund har godkänt det via e-post skickade grafiska provet.

 

8.1. Returadress

Varor skickas till: Stickerland ApS, Valhalvej 4, DK-8230 Åbyhøj. Försändelsekostnader vid tillbakaleverans betalas vid reklamation inom rimlighetens gränser av Badgeland. Observera att vi inte tar emot paket skickade per efterkrav. Returnering kan även ske genom att vägra att ta emot eller lämna varan personligen hos oss. Det är inget krav men expeditionen underlättas, om kompletterande information medföljer i paketet - exempelvis kopia av orderbekräftelsen, clearingnummer och kontonummer för det bankkonto som återbetalningen kan ske till, kopia av eventuell föregående korrespondens mm. Kom ihåg att det gäller andra regler för personifierade produkter såsom klistermärken med egen design etc. Se under punkt 8.

 

 

9. Reklam och prover

Stickerland.se förbehåller sig rätten att behålla överskjutande produktion som senare kan användas som prover på våra produkter till 3 personer. Likaså förbehåller vi oss rätten att använda bilder av framställda produkter i reklamsyfte, med mindre annat är avtalat. Detta omfattar exempelvis reklammaterial samt offentliggörande på vår hemsida stickerland.se.

 

10. Ångerrätt

På våra färdiga motiv gäller 14 dagars ångerrätt från mottagelsen av varan, se punkt 8.1 för adress för tillämpning av ångerrätten. Produkten skall vara intakt och i oanvänt skick. Vi kan inte återbetala använda eller av kunden skadade varor. Du får hela varubeloppet inkl. försändelsekostnader tillbaka, eller med andra ord, ALLA dina utgifter i samband med köpet. Beloppet återförs till ditt bankkonto inom 1 vecka efter att vi har tagit emot returvarorna. Andra regler gäller vid personifierade produkter, se punkt 10.1.

Bemärk att du som verksamhet INTE har 14 dagars returrätt. Vid indändande av varor från en verksamhet, med tanke på användande av returrätt, blir dessa retunerade mot en hanteringsavgift och försändelseomkostnader. Denna hanteringsavgift ligger på 300 kr ex moms.

 

 

10.1 Ångerrätt vid personifierede produkter

Vid gör-det-själv produkter har du ingen ångerrätt. Beställningen av personifierade produkter kan inte ångras om produktionen har påbörjats. Dock kan vi stoppa produktionen, varefter Stickerland gör en beräkning för vad som redan är tillverkat och köparen kan därefter ångra resten av köpet.


Detta står även nämnt i den frånsägelse av din ångerrätt som du accepterade när du laddade upp ditt motiv.

 

11. Reglerna angående upphovsrätten

Det är endast på köparens ansvar och risk att det under produktionen av köparens grafik inte sker överträdelse av copyright och varumärken gentemot 3:e part. Köparen ansvarar själv för lagligheten av specialframställda produkter och Stickerland kan inte göras ansvarig för användningen av en vara producerad för köparens räkning.

 

12. Vem äger produkten?

Stickerland bevarar äganderätten till levererade produkter fram till dess att det fullständiga skyldiga beloppet är Badgeland till handa. Äganderätten går från Stickerland till köparen när fullständig betalning har ägt rum.

.

 

13. Upphovsrätt till grafik skapad av Stickerland ApS

Alla kreativa uppgifter utförda av Stickerland, härunder särskilt utarbetande av grafik, logotyper, uppsättning, utkast etc. kostar extra och Stickerland reserverar alla rättigheter till dessa. Vid betalning av räkningen för denna typ av service betalas ENDAST för den utförda tjänsten i samband med produktion av just de köpta produkterna och INTE själva grafiken. Rättigheterna till motivet förblir Stickerlands. Genom skriftligt avtal mellan Stickerland och köpare kan rätten till dessa intellektuella rättigheter överföras till köparen eller annan 3-e part mot betalning härför. Dock endast till 3-e part mot tillåtelse från den ursprungliga köparen.

 

14. Dataskydd
För att du kan ingå ett avtal med oss via webbsiten skall du låta dig registreras med följande personuppgifter:
· namn
· adress
· telefonnummer
· e-postadress

Personuppgifter registreras hos Stickerland och förvaras i 5 år, varefter uppgifterna raderas. Ingen kortinformation är tillgänglig för Stickerland, dessa tas om hand uteslutande av av Swedbank i tillfälle av betalning med kreditkort härunder även Visa Electron. 
Vi genomför registreringen av dina personuppgifter med syfte om att kunna leverera varan till dig.
När det samlas in personuppgifter via vår webbsite, säkrar vi, att det alltid sker genom medgivande av ditt uttryckliga samtycke, således att du är informerad om exakt vilken information som samlas in och varför.

Följande grupper av medarbetare har tillgång till de registrerade uppgifterna:
· ledningen
· administration och ekonomi

Vi förvarar och transmitterar inte kunduppgifter krypterat.
Uppgifterna vidareges inte till tredjepart.
Det registreras inga personkänsliga uppgifter.
Som registrerad hos Stickerland har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen och du har rätt till insikt i vilka uppgifter som är registrerade om dig. Dessa rättigheter har du enligt persondatalagen och hänvändelse i samband med detta skickas till Stickerland via e-post: info@stickerland.se
Dessa uppgifter hittar du även på framsidan under punkten Din datasäkerhet.

 

 

15. Svensk laggivning


Detta avtal mellan köpare och Stickerland är underställd gällande svensk laggivning.

 


 

 

 

 

 

 

Din ångerrätt och vår returpolicy

 

Ångerrätt

På våra färdiga motiv gäller 14 dagars ångerrätt från mottagelsen av varan, se punkt 8.1 för adress för tillämpning av ångerrätten. Produkten skall vara intakt och i oanvänt skick. Vi kan inte återbetala använda eller av kunden skadade varor. Du får hela varubeloppet inkl. försändelsekostnader tillbaka, eller med andra ord, ALLA dina utgifter i samband med köpet. Beloppet återförs till ditt bankkonto inom 1 vecka efter att vi har tagit emot returvarorna. Andra regler gäller vid personifierade produkter, se följande.

 

Ångerrätt vid personifierede produkter 

Vid gör-det-själv produkter har du ingen ångerrätt. Beställningen av personifierade produkter kan inte ångras om produktionen har påbörjats. Dock kan vi stoppa produktionen, varefter Stickerland gör en beräkning för vad som redan är tillverkat och köparen kan därefter ångra resten av köpet.

Detta står även nämnt i den frånsägelse av din ångerrätt som du accepterade när du laddade upp ditt motiv.

 

Returadress

Varor skickas till: Stickerland ApS, Valhalvej 4, DK-8230 Åbyhøj. Försändelsekostnader vid tillbakaleverans betalas vid reklamation inom rimlighetens gränser av Badgeland. Observera att vi inte tar emot paket skickade per efterkrav. Returnering kan även ske genom att vägra att ta emot eller lämna varan personligen hos oss. Det är inget krav men expeditionen underlättas, om kompletterande information medföljer i paketet - exempelvis kopia av orderbekräftelsen, clearingnummer och kontonummer för det bankkonto som återbetalningen kan ske till, kopia av eventuell föregående korrespondens mm.

Leveransvillkor


Standard leverans

Standardleverans är framme inom 8-10 vardagar. Dina varor blir sända med DHL och sänds som ett försäkrat paket. Skriv till oss på info@stickerland.se om du gärna vill ha ett track and trace nummer.

 

Express leverans

Express leverering kostar 30%  extra av det samlade priset samt en expressavgift. När du använder Express leverans har du dina varor inom 6-7 vardagar.

 

Super Express leverans

Super Express är vår snabbaste leveransform. Här betalar du som vid expressleverans en avgift på 30% på det totala priset. Därefter är försändelseomkostnaderna något dyrare då vi sänder med DHL Super Express. Om du beställer innan klockan 12:00 har du dina varor efter 2-3 vardagar. .

 


 

Hur kan du betala på Stickerland.se?

 

Hos oss kan du betala på följande sätt:

  1. Visa
  2. Visa Electron
  3. Mastercard
  4. Firma faktura

1) Betalning med Visa kostar 1,25 % av köpebeloppet.
2) Betalning med Visa Electron kostar 1,25 % av köpebeloppet.
3) Betalning med Mastercard kostar 1,25 % av köpebeloppet.
4) Betalning på faktura (FI-betalkort eller banköverföring) kostar 25 kr i avgift och betalningen skall vara Stickerland till handa 10 dagar netto från mottagningen med mindre annat är avtalat. Efter förfallotidens utgång beräknas ränta: 1,5 % pr. månad + avgift på 100 kr.

.

Registrera ett konto på Stickerland

För att underlätta din beställning kan du skapa ett konto hos oss. Gör detta under Registrering

 

 

 

Stickerland finns även i andra länder

 

///////// www.stickerland.dk ///////// www.stickerland.se ///////// www.stickerland.no /////////www.sticker-land.co.uk /////////

 

 

 

Stickerland har prisgaranti

Stickerland lämnar prisgaranti på alla våra produkter.

 

 

 

Vi värdesätter din åsikt

Läs våra anmälningar på trustpilot.

 

Altid 3 produktions hastigheder

Hos stickerland har vi altid 3 forskellige produktionstider nemlig standard, express og superexpress. Det kan svinge lidt hvor lang tid hvert produkt tager at lave i de forskellige former f.eks. er standard produktionen på normale klistermærker 7-9 hverdage hvor det på vandtatoveringer er 3 uger. Ligeledes med express og superexpress f.eks. kan du få dine normale klistermærker på 1-2 hverdage ved bestilling før klokken 12 mens superexpress ved vandtatoveringer eller klistermærker på rulle er 14 dage. Du kan under hvert produkt hvor lang tid de forskellige produktionsformer har.