Pris utan moms |  Pris med moms

Våra klistermärkesprodukter

På stickerland finner du nu många olika klistermärkesrelaterade produkter. Vi producerar vanliga vinyklistermärken, metallic klistermärken, pappersklistermärken, stickers för industri, Domed 3D klistermärken, labels till matvaror, etiketter till vin, öl och sprit, och labels till chokolad och kryddor. Vi producerar airstickers som är återanvändbara klistermärken som utnyttjar nanoteknologi, vi tillverkar packningstejp, tillfälliga tatueringar / gnuggisar, foliemagneter och mycket mycket mer. Vad de har gemensamt är att alla våra produkter fäster med hjälp av klistereffekt.

Kärt barn har många namn. För att göra det enkelt for okunniga har vi skapat enkla kategorier till våra standard digitalprint vinylklistermärken som lämpar sig väl till små upplagor, men vi kan göra mycket annat än det vi har på hemsidan. Många klistermärken i större upplagor är nämligen så speciella att det nästan inte går att förklara på en hemsida. Vi har vid större produktioner (över 10.000 stk.) över 50 olika slags lim, 100 olika folier och materialer och tillpassningsmöjligheterna är enorma. Men Klistermärken / Etiketter / Labels kan man generellt dela upp i 2 olika huvudtyper

Nämligen Klistermärken tryckt digitalt och klistermärken tryckt Offset

 

Digitala produkter:

almindelige klistermærker Gå til vores metallic klistermærker
 Vanliga klistermärken  Metallic klistermärken Neon klistermärken
Tryck på limsidan Domede klistermärken Aluminium klistermärken
Transparenta klistermärken Tillfälliga tatueringar /Gnuggisar Papper klistermärken

 

 

 

Offset produkter:

Klistermärken på rulle  Klistermärken till matvaror Doft klistermärken
Domed klistermärken PANTONE Klistemärken icke permanent Kontur folie labels
Öl etiketter Vin etiketter Frost klistermärken

 

 

 

 

Skillnaden mellan Digitalt tryck och Offset Tryck

 

Digital tryck – Motivet trycks här direkt på vinyl med bruk av laser och antingen positiva eller negativa statiska laddningar. Vid digitalt tryck används inte kliché tryckplattor och motivet kan lätt överföras till vinylen enkelt och effektivt. Därefter rullar man vinylrullen tillbaka och kör den genom printen igen som nu skär ut klistermärkena med hjälp av en plotter. Om du önskar att få klistermärkena till att hålla längre kan man dessutom laminera klistermärket där en extra film blir placerad ovanpå klistermärket före det skärs ut. Vid vårt digitala tryck är maxbredden 1,5 meter och längden på rullen är max 50 meter.
.

 


 

Offset tryck – Betyder att motivet är överfört eller "offset" på engelska från en platta till en gummikliché och därefter ner på klistermärket där som färgen blev överförd till gummiklichén. Detta kan antingen ske i 4-färgstryck (CMYK) eller i en kombination av Pantone (spot) färger. Vi tillverkar tryckplattan med hjälp av datorteknologi där vi delar upp alla färger som skall användas utifrån klistermärkets färger och gör en kliché för var färg som skall användas i trycket. Om det till exempel trycks på ett vitt klistermärke och den färdiga produkten skall vara svart och vit skal det endast sättas upp en färgkliché då vi kan använda den vita färgen från materialet - samma med guld folier. Om det trycks i 3 olika Pantone färger i offset produceras därför 3 tryckplattor. Då det krävs en del uppsättning före man kan trycka ett offset tryck av klistermärken lämpar det sig bäst till större mängder då det kostar nästan samma att trycka ett klistermärke som att trycka 10.000 stk.

 

DIGITAL (CMYK) klistermärkestryck

 

3Y vinyl. Vanlig vit 2-3 års standard vinyl. Lämpar sig för inomhus och utomhus bruk. Vi använder endast den bästa vinylen för att våra kunder skall bli nöjda. Detta är vår standardvinyl och du kan få den med både blank eller matt yta. Om klistermärket skall få lite längre levnadstid eller skall beskyddas mot smuts kan du med fördel få dina klistermärken laminerade.

 

  • Standard vinyl klistermärken. Dessa producerar vi på en digital Epson printer och plotter. Att det trycks digitalt innebär att vi inte har ett minimiantal på denna printern. Trycket görs i CMYK och du kan därför välja alla regnbågens färger att trycka med utan att det påverkar priset. På denna maskin kan vi trycka på olika typer av vinyl och du kan därför som utgångspunkt välja mellan de två standardtyperna 3Y och 5Y vinyl. Y:et står för antalet år de kan hålla utomhus. Dessa två standard vinyltyper produceras i både en blank och en matt version och du kan utan merpris välja mellan dessa två typer. 3Y och 5Y vinyl kan dessutom lamineras. Detta är en klar folie som blir placerad ovanpå den redan tryckta vinylen och gör inte bara klistermärkena betydligt mer motståndskraftiga mot slitage och smuts men ökar dessutom klistermärkets livstid i direkt solljus betydligt.
  • Special vinyl klistermärken gör vi med på våra 2 Epson printers och plotters. Det är egentligen bara en speciell typ av vinyl som i stället för att vara vit antingen är transparent, silver, guld, metallic, aluminium liknande, neonfärgad eller självlysande. Vi tillför hela tiden nya vinyler till våra lager så även om vi kanske inte har det online just nu så kan vi göra nästan alla typer av klistermärken. .
  • Pappers klistermärken kan vi göra på våra mindre laserprinters. De trycks på i förvägen stansade A4 ark och trycks med en vanlig laserprinter. Detta gör att vi kan sälja dessa klistermärken ännu billigare. De är obehandlade och lämpar sig därfir inte till utomhusbruk men är riktigt bra som billiga labels tryckta med klistermärkeskvalitet.

 

Laminering: Laminering tillför klistermärket extra hållbarhet till trycket, gör det enklare att hålla rent samt tillför motståndskraft mot slitage av klistermärkent.

5Y vinyl. 5Y står för 5 års vinyl. Denna typ har en lite längre levnadstid, speciellt utomhus och i direkt solljus. Denna typ har vi även både i en blank och en matt variant. Om du laminerar vår 5Y viniyl håller den upp till 9 år utanför i direkt solljus.

 

 

Offset tryck av klistermärken

 

Klistermärken tryckt på rulle gör vi utifrån en kliché per färg och och processen är därför en gammaldags offset kvalitet. Här kan vi trycka i PANTONE färger och vi kan även lägga in folier i klistermärkena. Då klistermärket är satt upp med klichéer skall vi veta hur många färger det är i erat motiv och då hela uppstartsprocessen är så tidskrävande kan det inte betala sig att göra klistermärken på rulle i kvantiteter under 10.000 stk. Detta är självklart en tumfingerregel och vid mycket stora klistermärken kan det helt säkert betala sig att göra från 5.000 stk. Men om du skall ha många klistermärken är det helt säkert denna typ du skall ha då de är mycket billiga i stora kvantiteter. Dessa kan delas upp i olika typer beroende på om det är PP (Polypropylen, PE (Polyethylen) eller Pappersklistermärken / Labels du vill ha producerade. Våra klistermärken på rulle används till många olika ändamål t.ex som öletiketter, matvarulabels, produktklistermärken, förslutningsklistermärken och självklart som vanliga klistermärken. Vart material har sina helt unika egenskaper och fördelar så berätta för oss vad du skall använda dem till och vi hjälper dig med att finna den rätta typen av klistermärke på rulle. Du skall även tänka på om du vill ha permanent eller icke permanent lim på dina klistermärken på rulle, men våra vanliga vinylklistermärken har vi bara med permanent lim.

 

Labels till öl och vin. Om du skall ha tryckt en privat label till en vinsort, ett ölmärke eller liknande produkt kan vi göra riktigt fina labels till dig på rulle. Vi har många olika typer av papper och folier som vi kan inkorporera i din design för att få den helt rätta exklusiva känslan som du vill att din produkt skall utstråla. Vi kan även göra kontur och bokstäver/design i relief i dina labels så den får den helt rätta strukturen. Labels är en rullprodukt och klichéprodukt och minimibeställningen är 10.000 labels och 20.000 på folie labels. Vi har självklart de flesta metallfolier, papperstyper samt limtyper. Vi har också den nödvändiga säkerheten och rätten att trycka svenska pantmärken
Hvis du skal have lavet et private label mærke til en vin serie, et ølmærke eller tilsvarende produkt kan vi lave superflotte labels til dig på rulle. Vi har mange forskellige typer papir og folier som vi kan inkorpore i dit design for at få den helt rette eksklusive følelse som du ønsker dit produkt skal udståle. Vi kan også lave kontur og hævede bogstaver/design i dine labels så den får den helt rigtige struktur. Labels er et rulleprodukt og kliche produkt og minimumsbestillingen er 10.000 labels og 20.000 på folie labels. Vi har selvfølgelig de fleste metal folier, papir typer samt limtyper. Vi har også den nødvendige sikkerhed og ret at lave danske pantmærker.

 

Labels till matvaror och frostvaror. Vi har många olika typer av papper, PE, PP, folier och limtyper. Matvarulabels är en rulleprodukt och klichéprodukt och minimibeställningen är 10.000 labels och 20.000 på folielabels. Vi kan även göra Frostlabels som kan sättas på och limmas i minusgrader.

Färdiga klistermärken med tryck. Vi har många olika färdigtryckta klistermärken som t.ex smiley klistermärken, varningsskyltar, packningsmärken, förslutningsmärken, Made in Sweden och många fler. Vi har ännu inte alla våra klistermärken på hemsidan men vi arbetar på detta.

Tillbehör till whiteboard tavlor. Du finner bl.a. whiteboard linje tape.

 

 

 

 

Gör dina egna gnuggisar - Rolig reklam

 

Vattentatueringar / gnuggisar gör vi många av. Det är en enkel, rolig och billig metod att marknadsföra din verksamhet, organisation, ditt arrangemang eller parti på. Vi har över 10 olika storlekar coh du kan även få din verksamhets namn och text på baksidan tillsammans med den obligatoriska bruksanvisningen och innehållsförteckningen. De är godkända till bruk på huden och färgerna är gjorda av soja. Gnuggisar har många olika namn, däribland vattentatueringar, engångstatueringar, papperstatueringar, fake tattoos, falska tatueringar, tuggummi tatueringar och många fler, men det är allt samman samma klassiska produkt: Nämligen en kortvarig tatuering.
laver vi masser af. Det er en nem, sjov og billig måde at promovere din virksomhed, organisation, dit arrangement eller parti på. Vi har over 10 forskellige størrelser og du kan tilmed få din virksomheds navn og tekst på bagsiden sammen med den obligatoriske brugsvejledning og indholdsfortegnelse. De er godkendte til brug på huden og farverne er lavet af soja. Midlertidige tatoveringer har mange navne heriblandt vandtatoveringer, engangs tatoveringer, papir tatoveringer, fake tattoos, falske tatoveringer, tyggegymmi tatoveringer og mange flere men det er alt sammen samme klassiske produkt nemlig en kortvarig tatovering.

 

Fina soja färger Rolig firmareklam Håller upp till 5 dagar Enkla att sätta på

 

Tatueringar från Stickerland.se innehåller följande: Acrylates Copolymer, Petrolatum, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Linseed Oil (Linum Usitatissimum), Soybean Oil (Glycine Soja), Polyethylene Terephthalate, Petroleum Distillates, Cerium Carboxylate, Manganese 2-Ethylhexanoate. De kan även innehålla (beroende på färgen): Black 2 (Cl 77266), Blue 1 (Cl 42090), Yellow 5 (CI19140), Yellow 6 (CI 15985), Red 7 (Cl 15850:1) og Titanium Dioxide (CI 77891).

 

 

 

 

 

Standard klistermärken

Våra vanliga klistermärken är digitalt tryckta CMYK klistermärken. Det betyder att vi kan göra små upplagor utan den stora uppstartskostnaden som man har vid offsettryck. Vi kan bl.a. även göra våra standard klistermärken i guld, silver, matt guld, matt silver, metallic flake, neon, självlysande, hologram och aluminiumliknande klistermärken.

Klistermärken på rulle

Vid större ordrar (över10.000 stk.) har vi möjlighet för att göra dina klistermärken på rulle. Klistermärken på rulle kan vi tillverka i många olika material men mest vanliga är PP och PE klistermärken. Vi trycker sjävklart även i Pantonefärger. Vi gör en kliché per färg men den har vi räknat in i det styckpris som vi ger dig.

Klistermärken med folietryck

Vi kan även göra etiketter med kontur eller konvexa motiv element eller text. Vi kan lägga in metallfolier eller använda speicella typer av papper som ger speciella effekter. Vi har otaliga former av lim och kan självklart lackera eller laminera teiketten. Vi kan även göra banderoller eller dubbeletiketter eller klistermärken. Dessa kan t.ex användas för att förklara ytterligare om produkten, informera om en tävling eller locka kunden in på en facebooksida.

Inspiration till bruk av klistermärken